thumbs-iconНАЙ-ДОБРАТА ПОЧИСТВАЩА ФИРМА В БУРГАС!

clock-iconРАБОТНО ВРЕМЕ : ПОН - СЪБ (9.00am - 6.00PM)

logo
mobile-icon

ПОЗВЪНЕТЕ ЗА ПОРЪЧКА СЕГА !088 538 25 27

254 поръчки

page-banner

Блог Статия

blog-2 12 Октомври

Как да удължим живота на килима ?

Всички знаем, че въпреки добрия си външен вид, килимите са като гнездо за различни замърсявания. Без правилно почистване и поддръжка те могат да попият много прах, косми, по тях се появяват петна. Неправилното поддържане и почистване също може да увреди Вашите килими и мокети. В някои случаи периодично се налага професионално почистване на петната и замърсяванията, натрупани във времето, по Вашите килими.

„Тази статия ви дава препоръки, свързани с редовното почистване на килими и мокети, с акцент върху ежедневните петна и замърсяване. Обърнете внимание, че някои естествени материи (коприна, вълна и други) са много чувствителни към вода под високо налягане и почистване с някои химични агенти. Затова трябва да избере най-безопасния и ефективен начин за почистване на естествените килими и мокети.“ 1. Най-добрият начин да почистите нещо е, на първо място, да го пазите от замърсяване.

2. Редовното прахосмучене винаги е добър начин да започнете почистването на килимите. Почистването с прахосмукачка е лесно и безопасно за премахване на леки замърсявания.

3. Безгрижното чистене/триене на петна само ще доведе до тяхното разпространяване и размазване, което води до попиване още по-дълбоко в килима. Това може да навреди на килима.

4. Някои петна са склонни да се появяват отново. Точно, когато си помислите, че сте изчистили петното, то се появява отново скоро след това. За да избегнете този проблем, оставете кърпа с препарат върху петното в продължение на няколко часа. Тя би могла да абсорбира по-голяма част мръсотията. След това, почистете по нормалния начин.

5. Избягвайте сушенето на петна с ютии или сешоари за коса. Това само би направило петното още по-упорито.

6. Почистването с пара е неефективен начин за премахването на всякакъв тип петна.

7. В случай на мухъл и плесен се изисква белина за бели материи или други специални препарати за почистване на цветни тъкани. Препаратите могат да бъдат вредни, ако не се използват правилно или са в неправилни количества. Отделете време да прочетете упътването и забележките на различните почистващи препарати.

8. Разлятите върху килимите течности трябва да се изчистват възможно най-бързо, за да се избегне по-нататъшно увреждане на тъканите. В случай на упорити петна от разливане на течности (кафе, вино и др.), използвайте някой от многобройните продукти за почистване на специални петна. Ако не разполагате с почистващи препарати, друг добър и лесен начин за справяне с изцапаното място е смес от вода и оцет.

9. Както споменахме по-горе, почистването с прахосмукачка е основният и най-лесен начин за поддържане на Вашите килими чисти. Правете го, колкото е възможно по-често. Висококачествените прахосмукачки могат да бъдат от голяма полза. Уверете се, че ги използвате правилно и ги поддържате правилно, почиствайте по-често техните торбички, филтри и контейнери.

10. Когато е необходимо, използвайте най-леките почистващи химикали, тъй като те не повреждат килимите. По-силните почистващи препарати трябва да се използват само срещу много упорити петна.

 

Ако се нуждаете от професионално пране на диван ,пране на матрак се свържете с нас на телефон 088 538 2527 по всяко време, обслужваме клиенти в ГРАДОВЕТЕ София и Бургас!