thumbs-iconНАЙ-ДОБРАТА ПОЧИСТВАЩА ФИРМА В БУРГАС и СОфия!

clock-iconРАБОТНО ВРЕМЕ : ПОН - СЪБ (9.00am - 6.00PM)

logo
mobile-icon

ПОЗВЪНЕТЕ ЗА ПОРЪЧКА СЕГА !088 538 25 27

254 поръчки

page-banner

Полезни съвети за съжителство с домашни любимци

Полезни съвети за съжителство с домашни любимци 21 Декември

Полезни съвети за съжителство с домашни любимци

За кратко време домашните любимци стават част от семейството. Понякога обаче с тяхна помощ жилището се обръща наопаки и това налага вземането на спешни мерки. Предлагаме ви полезни съвети за чист дом с домашни любимци.


Дали заради по-големите си размери, или заради проявата на характер, сред накои домашни любимци обикновено кучетата и котките са най-честите виновници за замърсяванията у дома.


Създайте им удобства


Отделете специално кътче, където котето или кучето да спят. Наблюдавайте домашния си любимец и вижте къде най-често ходи да си почива или излежава. На това място поставете възглавничка или малко пухкаво килимче – така не само му създавате свое място, но и ограничавате периметъра му за скубене на косми.

Съвети за домашни любимци


За котките е хубаво да добавите специална плоскост


на която да си точат ноктите – така предпазвате тапицерията на столовете и дамаската на дивана от острите им нокти. Закачете „точилото“ ниско долу на онази стена, която е най-близо до мястото, където писаната спи. Котките обичат да точат ноктите си веднага след като станат от сън. В зависимост от това дали котката е вертикална (обича да се катери и да стои на високо) или хоризонтална (предпочита да се излежава на ниско и равно), помислете за котешка катерушка. Тъй като някои модели са по-скъпи, може да си направите такава и сами – от малки плоскости и подходящ плат за облицоване.Ограничете периметъра


Независимо дали имате котка или куче, желателно е да ограничите периметъра им през деня, когато ви няма. Така пакостите ще са само в една стая на жилището. Дръжте останалите помещения затворени. Оставете път към банята или котешката тоалетна, за да може при нужда животното да се отбива там. Внимавайте, някои домашни любимци са доста сръчни и лесно си отварят вратите.Напикаване на матрак от куче

Стратегия за чистене


Приемете, че след като вече сте се сдобили с домашен любимец, срещите ви с прахосмукачката ще са доста по-чести. Понякога обаче дори уредът не може да изсмуче космите по дивана или килима. В такъв случай използвайте леко влажна кърпа, за да ги оберете.Почистване на петна по килим от куче, котка


Кучетата обичат да хапят различни предмети – най-чести жертви са краката на масата и столовете. За да избегнете този проблем, намажете ги с карамфилово масло – горчивият вкус ще откаже животното от повторни опити.

Ако кучето или котето не успеят да стигнат навреме до тоалетната и направят беля, трябва незабавно да почистите мястото. Иначе подът ще абсорбира миризмата и инцидентът може да се повтори. Минете мястото с белина или амоняк. Ако пък ароматът им ви дразни, тогава направете разтвор от оцет и лимонов сок или напръскайте само с лимонов сок. Цитрусовият аромат отблъсква животните.


Полезни съвети за чист дом с домашни любимци


  • Поставете по-широка табла или малко килимче под клетката на хамстера или заека, така че ако животното избута талашит, той да не се разпилява по пода.
  • Аквариумите се чистят по-лесно с паста от сол и оцет – достатъчно е да намажете стените и след това внимателно да изплакнете.
  • Разпръснати косми може да съберете и с помощта на тиксо или скоч, като минете повърхността с лепкавата страна.Ако се нуждаете от професионално пране на диван ,пране на матрак се свържете с нас на телефон 088 538 2527 по всяко време, обслужваме клиенти в ГРАДОВЕТЕ София и Бургас!