thumbs-iconНАЙ-ДОБРАТА ПОЧИСТВАЩА ФИРМА В БУРГАС!

clock-iconРАБОТНО ВРЕМЕ : ПОН - СЪБ (9.00am - 6.00PM)

logo
mobile-icon

ПОЗВЪНЕТЕ ЗА ПОРЪЧКА СЕГА !088 538 25 27

254 поръчки

page-banner

Блог Статия

Съвети за поддръжка на матрак 12 ОКТ

Съвети за поддръжка на матрак

Кога за последен път се сетихте, че вашият матрак може да е замърсен? Много от нас забравят, че матраците са най-използваната част от мебелите, които притежаваме. Всъщност, ако спите по 8 часа в денонощието, то годишно вие прекарвате по 3000 часа върху матрака си. Това означава, че след 10 години ще сте прекарали 30 000 часа в същото легло. Ние ще изброим няколко начина да разберете дали е време да помислите за подновяване на спалнята си или да я почистите.

1. Купили сте сегашния си матрак преди 10 години. Средната продължителност на живот на качествения матрак е от 5 до 10 години. По-старите матраци имат влошени основни функции, а способността им да поддържат тялото в правилната позиция за сън е намалена.

2. Канапето ви се струва по-удобно от леглото. Концентрирайте се върху това, което усещате, когато легнете върху матрака си. Усещате ли неравности и пружини? Вашето тяло се нуждае от гладка и удобна повърхност за качествено възстановяване през нощта. Матракът трябва да ви осигурява сън с минимално въртене.

3. Матракът ви изглежда износен и неравен. Преглеждайте матрака си редовно за хлътвания. Ако ви изглежда неравен или износен и захабен, може би е време за пазаруване. Различните слоеве на всички матраци се сплъстяват с течение на времето. За оптимално действие трябва да завъртате матрака си редовно. Така ще удължите живота му и ще ви е удобно да спите на него. Ако сте „наследили“ матрака си от роднини или приятел е почти сигурно, че трябва да се възползвате от възможността да го смените още сега.

4. Имате матрака си за даденост. Матраците са най-използваната и най-пренебрегваната част от мебелировката. Обърнете внимание на матрака си – чувате ли скърцане? Забелязвате ли повърхността на някои места да потъва повече, отколкото на други? Състоянието на матрака може да ви изненада, ако го погледнете отблизо. Препоръка проверявайте периодично вашия матрак, за да го запазите и използвате по-дълго време! Не отлагайте изпирането му веднъж годишно при минимум добра и нормална ескплоатация !


почистване на матрак

Препоръка за почистване повече от веднъж годишно в следните случаи:

- Технологично отклонение в ширина, дължина или височина, по-малко или равно на 20 мм; нормални промени в твърдостта на матрака или характеристиките на продукта, причинени при всекидневна употреба, изразена в отделянето на големи количества пот от човешкото тяло, които оказват влияние на свойствата на матрака и го правят негоден за обичайната употреба в първоначалният вид на закупуване.

- Експлоатационна деформация на текстила – петна по текстила, включително и след използване на агресивни почистващи химикали или разтворители.

- Замърсяване от плесенни петна (мухъл) в следствие на повишена и неестествена влажност в помещението. Увреждане на матрака в резултат на лоша поддръжка поради нощно напикаване от деца или домашни любимци.

Експлоатационна деформация на текстил

- Експлоатационна деформация на текстила. При скъсани конци на капитонажа или борда, петна по текстила, изместване на борда и др. - е възможно лесно проникване на прах, акари.

прах, акари.

Профилактична професионална грижа за запазване качеството на плата е необходима,  за да има материята по-дълъг живот и да предпазва матрака от прониквана на замърсяване в дълбочина.“Акараи в матрака

Въпреки това в процеса на експлоатация всеки матрак претърпява някои изменения, влияещи на комфорта при ползването му за дълъг период от време.

 

Ако се нуждаете от професионално пране на диван ,пране на матрак се свържете с нас на телефон 088 538 2527 по всяко време, обслужваме клиенти в ГРАДОВЕТЕ София и Бургас!