thumbs-iconНАЙ-ДОБРАТА ПОЧИСТВАЩА ФИРМА В БУРГАС!

clock-iconРАБОТНО ВРЕМЕ : ПОН - СЪБ (9.00am - 6.00PM)

logo
mobile-icon

ПОЗВЪНЕТЕ ЗА ПОРЪЧКА СЕГА !088 538 25 27

254 поръчки

page-banner

Как да почистим петно от килим?

Как да почистим петно от килим? 05 МАР

Как да почистим петно от килим?

Домашните любимци, децата или дори нашата собствена непохватност (нека си признаем, ние всички имаме такива моменти) могат да бъдат причина за грозно петно върху килима. Но дори и най- упоритите петна по килимите, могат да бъдат отстранени с малко грижи и точните съставки. Не е нужно да харчите трудно спечелените си пари за скъпи килими, шампоани или професионално почистване. Всичко необходимо най-вероятно е в килера Ви.Преди да опитате някой от тези методи за отстраняване на петна, запомнете най-важното:

никога не търкайте петното. 

Така ще го втриете дълбоко в килима. Вместо това, с лъжичка оберете колкото е възможно и след това попийте с хартиена салфетка или чиста микрофибърна кърпа. Движението трябва да е от външната страна на петното към центъра, за да не се разпространи наоколо.След като сте почистили основното, тук са поместени няколко метода за почистване на различни видове петна :
КАФЕ и ЧАЙ

Бира или газирана вода е отличен избор за премахване на петна от кафе и чай от мокет. Попийте излишната влага с хартиена кърпа и след това изсипете бира със стайна температура върху петното. Използвайте чиста кърпа, за да попиете отново и повторете докато петното не изчезне напълно. За да премахнете следите от бира, залейте с чаша вода. Можете да премахнете петна от кафепо същия начин и с използването на газирана вода.ЧЕРВЕНО ВИНО

Как да почистим петно от килим?

Веднага след разливане на виното върху петното се изсипва газирана вода или бяло вино, за да се разреди и повдигне самото петно. След това с чиста кърпа се попива с потупване (не търкайте!), за да отстраните влагата. Покрийте със сол и вакуум, когато изсъхне.
УРИНА ОТ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Малкия Джейсън се е изпуснал на килима? Оцет и сода бикарбонат са най-добрите Ви приятели за отстраняване на оцветяването и миризмите. Изсипете достатъчно оцет – да се накисне петното, след което поръсете със сода бикарбонат. Трябва да се направи в този ред или килимът ще се превърне в детски вулканичен експеримент! Поставете в една купа сместта, за да задържи реакцията.Не се притеснявайте , ако чуете шумолене – просто сместа си върши работата. Оставете да изсъхне за няколко дни, след което използвайте и вакум.
ОЛИО И МАЗНИ ПЕТНА

Как да почистите петна от олио и мазнина

Отстраняването на мазни петна от килима е възможно – вярвате или не – с крем за бръснене. Нанесете върху петното, оставете да изсъхне и отстранете с чиста кърпа.Ако все пак ви се вижда твърде сложно за постигане на добър резултат, свържете се с нас „Експрес партнерс“. Ние ще почистим и изперем вашия килим или мокет на място.

 

Ако се нуждаете от професионално пране на диван ,пране на матрак се свържете с нас на телефон 088 538 2527 по всяко време, обслужваме клиенти в ГРАДОВЕТЕ София и Бургас!