НАЙ-ДОБРАТА ПОЧИСТВАЩА ФИРМА В БУРГАС и СофияНАЙ-ДОБРАТА ПОЧИСТВАЩА ФИРМА В БУРГАС и София!

РАБОТНО ВРЕМЕРАБОТНО ВРЕМЕ : ПОН - СЪБ (9.00am - 6.00PM)

Експрес Партнерс
Експрес Партнерс

ПОЗВЪНЕТЕ ЗА ПОРЪЧКА СЕГА !088 538 25 27

254 поръчки

page-banner

Какви грешки трябва да избягваме при пране на мокет?

Какви грешки трябва да избягваме при пране на мокет? 23 Май

Какви грешки трябва да избягваме при пране на мокет?

Ако имате мокет във вашия дом, който покрива помещението изцяло би трябвало да го почистване поне веднъж на всеки 18 месеца. Това е според указанията на производителите. Почиването на мокета и килима запазва добрия външен вид на мокета, удължава техния живот и допринася за по-добро качество на въздуха, намалявайки алергиите и заболяванията.


Какви са най-често допусканите грешки при почистване на мокета?


• Почистването от професионална фирма за почистване на мокети е идеалното решение, което ще ви спести време и ще го извърши качествено. Много хора редуват професионално почистване с пране извършено от тях. Ако сте решили да го извършите лично, то ще ви посочим някои грешки, които трябва да избягвате при пране на мокета и килима в домашни условия.
Какви грешки трябва да избягваме при пране на мокет?

Прекомерно сапунисване на мокета


• Най-често при пране на мокет в домашни условия се използват разнообразни препарати, като се започне от професионални почистващи препарати за килими, прах за пране, сапун, дори и шампоан. А в стремежа да се изчисти много добре мокета, се използва по-голямо количество от препаратите, защото всички сме чували, че колкото повече пяна има, толкова по-добре ще се изчисти. Уви, това до някъде е вярно, ако след това не успеете да го почистите адекватно, то остатъците от сапун и измиващи вещества могат да лепнат и да привличат още повече мръсотията.


Прекомерно намокряне при пране на мокет.


• След обилното сапунисване идва и ред на измиването, а мокета най-често е фиксиран към пода по един или друг начин. Тогава, ако прекалим с количеството вода и той се намокри прекалено без професионална техника, която да извлече излишната вода, може да се получат неприятни ситуации. Вода ще проникне до най-долните слоеве на мокета, а извличането и от там може да бъде много трудно или да отнеме повече от няколко дни. Задържането и може да доведе и до развитие на мухъл и плесен, а ако материалът от който е направен може да се свие, да промени цвета си и да се отрази на външния вид на мокета.Не поставяне на протектори на мебелите, които са в контакт с мокрия мокет.


• Друг съществен проблем при прането си остават петната получени от съприкосновението на мебелите с мократа повърхност на мокета. Например лаковото покритие на дървените мебели може да оцвети килима, а пък металните части да ръждясат. В този случай решението ще бъде да се преместят мебели извън помещението, а ако нямате достатъчно място, то да се поставят предпазители или да се покрият с найлон или друг материал, който да изолира мокрия мокет и мебелите. За постигането на добър резултат се опитайте да избягвате тези грешки, а ако се нуждаете от професионална грижа, то ние от Експрес Партнерс Бургас ще ви помогнем бързо и ефективно при прането на вашия мокет.

Почистване на матрак може да извършите съгласно указанията от съответния производител или да се обърнете към професионалисти.

• Ако имате мокет може да го изчистите с прахосмукачка, но за дълбоко почистване може да се обърнете към фирма за почистване на килими.Ако се нуждаете от професионално пране на диван ,пране на матрак се свържете с нас на телефон 088 538 2527 по всяко време, обслужваме клиенти в ГРАДОВЕТЕ София и Бургас!