thumbs-icon Телефони за заявки / Бургас - 088 538 2527 / София - 089 380 1759

clock-iconРАБОТНО ВРЕМЕ : ПОН - СЪБ (9.00am - 6.00PM)

logo
mobile-icon

ПОЗВЪНЕТЕ ЗА ПОРЪЧКА СЕГА !088 538 25 27

254 поръчки

page-banner

Най-често допусканите грешки при почистване на мека мебел

Най-често допусканите грешки при почистване на мека мебел 17 Март

Най-често допусканите грешки при почистване на мека мебел

Почистването на мека мебел, матраци е лесно, ако се спазват някои прости правила. Но понякога собствениците допускат грешки, които може да доведат до непоправими щети върху дамаската и тапицерията на мебелите. А те са:


1. Не се следват указанията на производителя на мебелите.

указанията на производителя на мебелите
Ако сте си купили мебели от магазин с добра репутация, то продавач-консултантите трябва да бъдат достатъчно компетентни и отзивчиви да отговорят на всичките ви въпроси, свързани с поддръжката на закупените мебели. Те ще са запознати с препоръките на производителите за почистване и поддържане на дивани, фотьойл, столове, кресла, матраци. много често наши клиенти на почистваща фирма Експрес Партнерс ни търсят в следствие на опити да се справят с петна и замърсявания с различни почистващи препатати, които по някога блокират нашият успех за успешно почистване на петно и замърсявания.2. Използват се неправилните почистващи препарати.

Използват се неправилните почистващи препарати
Ако желаете да премахнете петна от тапицерията на диван или матрак,  като използвате готови продукти от търговската мрежа или домашно приготвени почистващи средства, то е напълно вероятно да увредите вашата мебел, а петното да остане или увеличи обема си. Използването на универсални препарати не е препоръчително, защото всяка дамаска има специфични изисквания, а и често почистващите средства са доста агресивни и допълнително увреждат тапицерията. 

3. Не се прави тест върху материята.


Не се прави тест върху материята


Друга често срещана грешка е да не се тества почистващия продукт върху малка част от тапицерията, която не се вижда или е скрита от долната страна. Така ще видите какъв е ефектът на продукта върху дамаската..

 4. Използване на неподходящи методи за почистване.Използване на неподходящи методи за почистване


Понякога малки петна от кафе или алкохол могат да оставят трайни следи, ако се използва неподходящ метод на почистване или пране на дамаската. 5. Не се използва професионална услуга за почистванеНе се използва професионална услуга за почистване


Много хора смятат, че наемането на използването на професионална услуга ще е много скъпо и предпочитат да се справят с наличните препарати и умения, които имат. Но ако имате животни и малки деца, или очаквате важни гости е добре да се доверените на професионалисти., като почистваща фирма "Експрес Партнерс", която е специализирана професионално в този вид почистващи услуги: пране на дивани, пране на матраци! Телефон за запитване и заявки 088 538 2527

 


6. Наемане на неподходяща фирма за почистване на диваниНаемане на неподходяща фирма за почистване на дивани


Решили сте да се възползвате от услугите на фирма за пране на дивани, но за да се  предпазите от грешен избор, предварително проучете какви методи и какви препарати за почистване използват. Обърнете се към служителите на фирмата и задайте всички уточняващи въпроси, които имате. Има много фирми , които имат скрити такси бъдете внимателни. Не забравяйте, че репутацията на фирмата е също от значение.

 


 

7. Прекомерна употреба на вода при почистване


Прекомерна употреба на вода при почистване


Често се допуска да се накисне мръсотията по тапицерията на мебелите с вода, за да се почисти по-добре. Използването на прекомерно много вода ще попречи на дивана да изсъхне бързо, а това може да доведе до развитието на мухъл и плесен. Дори и повърхността да е изсъхнала, то във вътрешността си дивана ще остане мокър и влажен.

 Ако се нуждаете от професионално пране на диван ,пране на матрак се свържете с нас на телефон 088 538 2527 по всяко време, обслужваме клиенти в ГРАДОВЕТЕ София и Бургас!