thumbs-icon Телефони за заявки / Бургас - 088 538 2527 / София - 089 380 1759

clock-iconРАБОТНО ВРЕМЕ : ПОН - СЪБ (9.00am - 6.00PM)

Почистваща фирма Експрес Партнерс
mobile-icon

ПОЗВЪНЕТЕ ЗА ПОРЪЧКА СЕГА !088 538 25 27

254 поръчки

page-banner

Какво се крие в дивана ни

Какво се крие в дивана ни 4 Март
Какво се крие в дивана ни

Какво се крие в дивана ни

by Експрес Партнерс, 2022-4-03

Препоръки и съвети от почистваща фирма Експрес Партнерс


В световен мащаб има всякакви бактерии, като някои са добри и съжителстват щастливо с хората, а други са по-малко дружелюбни и могат да доведат до здравословни проблеми. В следващите редове ще ви посочим няколко бактерии, които се крият във вашия диван и не ви мислят доброто. Няма да пропуснем да ви разкажем и за акарите, тъй като те също причиняват дискомфорт на домакинствата. Разбира се, ще дадем и съответните съвети, с чиято помощ да се избавите от патовата ситуация и да се погрижите за доброто качество на живота ви, без риск от болести.

 


 

Протеобактерии скрити в домашните любимциПротеобактерии скрити в домашните любимци


Ако притежавате куче, има вероятност в дома ви има протеобактерии. Това е широка група бактерии, обхващаща приблизително една трета от всички известни видове, така че проблемите могат да бъдат доста разнообразни. При положение, че домашният ви любимец обича да се въргаля в дивана ви, то тогава със сигурност ще донесе въпросните вредни бактерии.

В този ред на мисли, е добре да се поинтересувате от професионалното почистване на дивани, с чиято помощ ще се отървете от алергични реакции, магарешка кашлица и още куп заплахи за здравето ви.
Естествено, профилактиката е задължителна, тъй като едно или две изпирания на меката мебел, едва ли ще разреши проблема изцяло. Постарайте се да се грижите за хигиената на четириногото, както и за дезинфекциране на диваните, фотьойлите и цялостната мебелировка във вашия дом.
Стрептококус мутантс атакуват от човешката уста

Стрептококус мутантс атакуват от човешката уста

 

Бактериите „Стрептококус мутантс“ се крият в устната кухина на хората. Те също вредят на общото ни здравословно състояние и превземат дома ни. Най-често могат да бъдат срещнати върху калъфки за възглавници и чаршафи, но са разпространени и върху диваните, на които обичате да си подремвате или да гледате телевизия в легнало положение. Имайте предвид, че този вид бактерии са в основата на получаването на кариеси и е нужно да се пазите от тяхното зловредно действие.

Размножаването им в жилището може да засегне всички членове на домакинството.
Редовното почистване на възглавниците, завивките и дивана, е задължително. Вие може да приложите необходимите почистващи препрати, както и да се възползвате от професионалното пране на дивани от Експрес Партнерс. Благодарение на нашите машини и пособия за хигиенизиране, ще живеете в по-безопасна среда, където бактериите няма да имат влияние.


Не на последно място, е желателно да се грижите и за устната си хигиена, тъй като именно в тази част на тялото ви се крият „Стрептококус мутантс“ и се размножават ежедневно. Ако имате подозрения, че сте станали жертва на бактериална атака, се консултирайте със стоматолог.

_____

 

Акарите и опасността от тях

Прах събран от робот прахосмукачка

Най-често можем да срещнем акарите в дъното на дивана. Там те свиват своите гнезда и се размножават лавинообразно. Паякообразните акари са чести причинители на алергии, които са съпроводени от задух, гадене, повръщане и други неприятни явления. Освен в диваните, могат да намерят място и във вашите матраци, спални и други мебели. Редовното пране на дивани и различните методи за дезинфекция ще изчистят акарите и те създадат по-благоприятна среда.
За целта обаче трябва да разчитате на истинските специалисти за премахване на акари, тъй като не всички препарати на пазара вършат добра работа. За начало се погрижете за меката мебел и в частност диваните, а след това може да прибегнете и до услугите пране на матраци. Всичко необходимо за въвеждането на пълна хигиена ще откриете тук в уебсайта на Експрес Партнерс.

 

_____

 

Как да противодействаме на бактериите и акарите?


Единственото разумно решение, е да се погрижите за хигиената вкъщи. Редовното почистване на диване и пране на мека мебел, са задължителни, ако не искате да се изложите пред рисковите фактори. Да, нужно е време, а може би и малка инвестиция, но това са неща, които пряко касаят здравето ви. И, ако до този момент не сте помислили за тях, е време да го направите още сега.
Едва ли има домакинство, което да неглижира заплаха от алергии и болести идващи от нередовното изпиране на мебелите и поддържането на чистотата. За съжаление, забързаното ежедневие на хората не им позволява да бъдат активни при санитаризацията на помещенията и мебелите в тях. И тук идва намесата на Експрес Партнерс и нашите опитни служители.
Не отстъпвайте пред заплахата за здравословното ви състояние, а час по-скоро вземете мерки и предотвратете лошото качество на живот. Не вярвайте на митове, че това излиза скъпо, защото не е така. Инвестицията в чистотата и свежия въздух в дома ви, е нещо, което може да си позволите, без да ви тежи на бюджета. По-горе посочихме достатъчно основания, в подкрепа на тази наша теза и се надяваме съветите ни да са стигнали до повечето посетители на уебсайта ни.

 

_____

Обобщителни думи

Прах, мръсотия, лоши бактерии и акари в дивана. Тези неща съществуват и няма как да се затворим очите за тях. Колкото повече отлагаме основното почистване, толкова по-сложна ще стане ситуацията. Заслужава си да помислим за хигиената, тъй като тя е един от начините да живеем в здравословна среда. Пожелаваме на всичките ни читатели да бъдат здрави и щастливи.


 

 

 


Ние от почистваща фирма Експрес Партнерс препоръчваме да сведете до колкото е възможно нивото на праха по всички меки мебели меки настилки с перидоично почистване пране с професионална машина! Ние можем да ви предложим професионално машинно пране на желана от вас мека мебел – диван, матрак, килим или столове..

 Ако се нуждаете от професионално пране на диван ,пране на матрак се свържете с нас на телефон 088 538 2527 по всяко време, обслужваме клиенти в ГРАДОВЕТЕ София и Бургас!