thumbs-icon Телефони за заявки / Бургас - 088 538 2527 / София - 089 380 1759

clock-iconРАБОТНО ВРЕМЕ : ПОН - СЪБ (9.00am - 6.00PM)

Почистваща фирма Експрес Партнерс
mobile-icon

ПОЗВЪНЕТЕ ЗА ПОРЪЧКА СЕГА !088 538 25 27

254 поръчки

page-banner

Домашен прах вреди

Домашен прах вреди 19 Юли

Домашен прах вреди

Внимание: Химическите вещества, причиняващи рак, вероятно се крият в домашният ви прахХората може да си мислят, че живеят здравословно, като купуват само биологични плодове и зеленчуци, уверявайки се, че семейството им ще получи достатъчно сън и упражнения, както и запасявайки се с малки ботилки дезинфектант за ръце. Но могат ли топките прах, които се крият в ъглите, да изложат семейството ви на причиняващи рак химикали?

Токсини по килим, мокет


Това всъщност е страхът, зараждащ се от последните изследвания. Токсични химикали, включващи поне един, за който се знае със сигурност, че причинява рак, често се крият в мебели, готварски принадлежности и дори играчки, според скорошно проучване на университета Джордж Вашингтон. Тези химикали могат да се пуснат във въздуха и да се хванат от прахови акари, дебнещи в кътчетата на домовете и офиси. И след като това се случи, тези лоши агенти могат да бъдат вдишвани, приети или дори абсорбирани през кожата.

За да поддържате добра среда на живот е препоръчително периодично да поддържате вашите дивани, матраци, килими, мокети, като се възползвате от услугите на фирма за пране на дивани, матраци, килими и мокети

 

Отвъд частиците, невидими с просто око, има и прах и мръсотия, които трябва да се вземат предвид.

замърсяване по килим, мокет


Според направено проучване рисковете за здравето са най-високи за малките деца, вземайки предвид техният афинитет към пълзенето по пода и след това слагане на ръце в устата си.
„Констатациите показват, че хората и особено децата са ежедневно изложени на множество химикали в праха, които са свързани със сериозни здравословни проблеми“, казва водещият автор Ами Зота в изявление.
Учените открили, че има около 45 химикали, които обикновено се намират в домашния прах. Те определили, че 10 от тези токсични вещества се крият в 90% от домовете.
„Броят и нивата на токсични и непроверени химикали, които вероятно са във всяка една от нашите дневни, ме шокираха“, казва съавторът на изследването Веена Сингла, учен служител в Съвета по защита на природните ресурси.

Бактери по килим

(Повечето данни идват от Източното и Западното крайбрежие, така че не е ясно колко сериозен е проблемът за хората, живеещи в средата на страната, според Washington Post.)
Фталатите /химикали, които често се използват като омекотители за PVC пластмаса/, които биха могли да доведат до по-нисък коефициент на интелигентност и дихателни проблеми при децата, са най-често срещаните химикали. Пластмасовите омекотители често се срещат в козметиката, играчките и виниловите настилки. Може би е време да инвестирате в дървени подове?
Фенолите, открити в мебелите, електрониката и изолацията на сгради, били следващите. Те потенциално могат да причинят репродуктивни и хормонални проблеми. Обикновено се използват в продукти за почистване и разкрасяване, като почистващи препарати и шампоани. Те били последвани от причиняващи рак огнезащитни средства.Отношение и уважение към вашият мокет и килим


Силно флуорирани химикали, като PFOA и PFOS, са свързани с проблеми с имунната, храносмилателната, развитието и ендокринната система. Те се срещат в мобилни телефони, кутии за пица и готварски принадлежности.
Наемателите и собствениците на жилища не трябва да инвестират в „стерилни балонни костюми“, за да защитят себе си и семействата си. Те обаче трябва да намерят праха и да преминат към прахообразен вакуум с HEPA филтър, според проучването. Честото миене на ръцете и използването на продукти без химикали също могат да създадат чудеса.За тези, които се нуждаят от допълнителна помощ, Институтът Silent Spring, Нютон, базирана в МА организация за превенция на рака на гърдата, е създала приложение Detox Me, за да помогне на хората да премахнат опасните химикали от домовете си.
Също така някои стайни растения могат да абсорбират лошите агенти във въздуха, според държавния университет в Ню Йорк в проучването на Oswego. Те включват популярна декоративна растителност, като паякообразни растения, цъфтящи бромелии и папрати. Мирните лилии и кактусите от карибски дървета също могат да помогнат за намаляване на количеството токсични химикали във въздуха.Всяка домашна мека мебел: диван, матрак, килим, мокет събира и задържа прах и алергени от въздуха, който дишаме. Казано по-просто, това, което пада на килима (прах, косми от домашни любимци и много други частици, които дишате) остава във всяка мека мебел, докато бъде отстранено чрез почистване с професионална екстракторна машина. Препоръчително е веднъж годишно пране на диван, пране на матрак да бъде извършено от професионална фирма.Ние от почистваща фирма Експрес Партнерс препоръчваме да сведете до колкото е възможно нивото на праха по всички меки мебели меки настилки чрез перидоично почистване пране с професионална машина! Ние можем да ви предложим професионално машинно пране на мека мебел – диван, матрак, килим или столове..

 Ако се нуждаете от професионално пране на диван ,пране на матрак се свържете с нас на телефон 088 538 2527 по всяко време, обслужваме клиенти в ГРАДОВЕТЕ София и Бургас!