thumbs-icon Телефони за заявки / Бургас - 088 538 2527 / София - 089 380 1759

clock-iconРАБОТНО ВРЕМЕ : ПОН - СЪБ (9.00am - 6.00PM)

Почистваща фирма Експрес Партнерс
mobile-icon

ПОЗВЪНЕТЕ ЗА ПОРЪЧКА СЕГА !088 538 25 27

254 поръчки

page-banner

7 съвета как да спрете хъркането

7 съвета как да спрете хъркането 5 Декември
7 съвета как да спрете хъркането

7 съвета как да спрете хъркането

by Експрес Партнерс, 2021-5-12

Препоръки и съвети от почистваща фирма Експрес Партнерс

Хъркането разваля ли съня ви?
Тези 7 съвета могат да ви помогнат да спрете хъркането


Всички ние в даден момент сме загубили сън поради непрестанно хъркане на партньор или съквартирант или дори по-лошо, внезапно сме били събудени от вашето собствено силно хъркане.

Хъркането е доста често срещано явление при възрастни, тъй като приблизително 1 от 2 души хъркат и може да варира по степен. Редица фактори могат да допринесат за хъркането. Физиологичната причина са вибрации във вашите дихателни пътища.

Какво причинява хъркането?въртене на матрак от двете страни


Има много причини поради, които може да хъркате. Поради това няма единна диагноза или план за лечение на хъркането. Въпреки, че тези фактори могат да ви изложат на по-висок риск от хъркане:

 

 • Възраст: Хъркането е по-често с напредване на възрастта.

 • Тегло: Наднорменото тегло води до образуване на повече тъкан в гърлото, което може да допринесе за хъркането.

 • Малък дихателен път: Може да е по-вероятно да хъркате, ако имате тесни горни дихателни пътища.

 • Генетика: Може да сте изложени на по-висок риск от сънна апнея, ако някой от вашето семейство също я има.

 • Инфекции или алергии: Инфекциите и сезонните алергии могат да причинят възпаление в гърлото ви, което може да доведе до хъркане.

 • Консумация на алкохол: Употребата на алкохол може да отпусне мускулите ви, което води до хъркане.

 • Позиция за сън: Хъркането може да е по-често, когато спите по гръб.

   

  Познаването защо или колко често хъркате може да ви помогне да определите най-добрия вариант за лечение.
  В зависимост от вашите нужди, лекарствата без рецепта, медицински изделия и дори промени в начина на живот могат да облекчат симптомите ви. Може да сте в състояние да намалите или предотвратите бъдещо хъркане, ако:


протектор за матрак

 

1. Опитайте с назален спрей. Капки или спрей за нос могат да помогнат за облекчаване на хъркането. Това е особено вярно, ако хъркането ви е причинено от настинка или алергии.

 

_____

 

2. Избягвайте алкохола! Алкохолът отпуска мускулите в гърлото ви, което може да допринесе за хъркането. Опитайте се да пропуснете консумацията на алкохол напълно, особено в часовете преди да заспите.

_____

 

3. Спете на една страна! Спането по гръб може да ви накара да хъркате. Когато е отпуснат, езикът ви може да падне обратно в гърлото ви и да доведе до намаляване на дихателните пътища, което води до хъркане. Спането на една страна може да помогне да предотвратите блокирането на езика ви на дихателните пътища.

 

_____

 

4. Можете да се обърнете към алтернативната медицина за съвет от специалист Хомеопат

 

_____

 

5. Отслабнете! Наднорменото тегло е свързано с хъркането. Прилагането на здравословна диета и честите упражнения могат да ви помогнат да свалите килограми и да намалите хъркането си. Ако сте с наднормено тегло, говорете с Вашия лекар за разработване на диета и план за упражнения. В допълнение към намаляването на хъркането, поддържането на здравословно тегло може да помогне за контролиране на хипертонията, подобряване на липидния профил и намаляване на риска от диабет.

_____

 

6. Използвайте машина с непрекъснато положително налягане в дихателните пътища (CPAP) CPAP машината изпомпва въздух във вашите дихателни пътища за една нощ, намалявайки симптомите на хъркане и сънна апнея. Освен това помага да поддържате дихателните си пътища отворени. За да работи апаратът, трябва да носите кислородна маска, докато спите. Може да отнеме известно време, за да свикнете, но може да ви помогне да изчистите симптомите веднага. Ако сте били диагностицирани със сънна апнея.

 

_____

 

7. Разгледайте хирургическите възможности Има също няколко хирургични опции, които могат да ви помогнат да спрете хъркането. Някои включват корекция на дихателните пътища. Това може да стане чрез поставяне на нишка в мекото небце, отрязване на излишната тъкан в гърлото или свиване на тъканта в мекото небце. Говорете с Вашия лекар, за да видите дали хирургичните интервенции са подходящи за Вас.

 

 


Ние от почистваща фирма Експрес Партнерс препоръчваме да сведете до колкото е възможно нивото на праха по всички меки мебели меки настилки чрез перидоично почистване пране с професионална машина! Ние можем да ви предложим професионално машинно пране на желана от вас мека мебел – диван, матрак, килим или столове..

 Ако се нуждаете от професионално пране на диван ,пране на матрак се свържете с нас на телефон 088 538 2527 по всяко време, обслужваме клиенти в ГРАДОВЕТЕ София и Бургас!