thumbs-icon Телефони за заявки / Бургас - 088 538 2527 / София - 089 380 1759

clock-iconРАБОТНО ВРЕМЕ : ПОН - СЪБ (9.00am - 6.00PM)

Почистваща фирма Експрес Партнерс
mobile-icon

ПОЗВЪНЕТЕ ЗА ПОРЪЧКА СЕГА !088 538 25 27

254 поръчки

page-banner

7 начина, по които съсипвате матрака си

7 начина, по които съсипвате матрака си 16 Ноември
7 начина, по които съсипвате матрака си

7 начина, по които съсипвате матрака си

by Експрес Партнерс, 2021-24-11

Препоръки и съвети от почистваща фирма Експрес Партнерс

Съсипвате ли матраците си? 7 неща, които да престанете да правите веднага!


Похарчили сте много пари за матрака си и искате той да издържи възможно най-дълго, нали? Започнете, като се уверите, че не сте виновни за тези 7 развалящи матрака действия!

Добрият матрак не е евтин. Но тъй като ще прекарате една трета от времето си в сън върху него, това не е нещо, от което искате да спестите!

И като повечето неща, които изискват значителна финансова инвестиция, най-добрият начин да се уверите, че извличате максимума от матрака си, е да се грижите добре за него. За да направите това, ще трябва да избягвате определени навици и поведение, които могат да доведат до преждевременната „смърт“ на вашия матрак!

И това ни води до днешната публикация, където ще споделя 7 начина, по които хората (често несъзнателно) в крайна сметка повреждат матрака си. Избягвайте тези 7 неща и вашият матрак със сигурност ще живее дълъг и щастлив живот!

 

1. Не завъртате матракавъртене на матрак от двете страни


Спането в една и съща позиция нощ след нощ в крайна сметка ще създаде трайни вдлъбнатини в матрака ви. Но можете да забавите този процес значително, като завъртите матрака си на 180° на всеки три месеца!

  • Бонус съвет: Някои матраци имат горна част на възглавницата или ватирано покритие, което показва на коя страна трябва да спите. Но ако матракът ви изглежда и се чувства еднакво от двете страни, можете също да го обърнете, за да удължите живота му още повече!
2. Не използвате покривало/ протектор за матрак

протектор за матрак

 

Много неприятни веществ,а могат да се озоват в матраците ни, включително прахови акари, мъртви клетки на кожата, пот и мазнини от тялото. Цялата тази органична материя може да доведе до плесенясали миризми и дори до бактериален растеж!

Най-простият начин да поддържате матрака си чист е да го облечете в протектор за матрак. Съвременните протектори за матраци ефективно запечатват влагата и насекомите и повечето са по джоба на обикновения човек, а и могат да ви спестят разходи за смяна на матрака!

_____

 

3. Не го почиствате професионално

почистване на матраци

 

Редовното почистване на матрака е жизненоважно, ако искате да издържи възможно най-дълго. На всеки 6 месеца почистете добре, доверете се на професионалисти, с екстракторни машини и опит в почистване на матраци, за да премахнете мъртвите кожни клетки, праховите акари, да освежите и съхраните текстила.

 

_____

 

4. Матрака е батут на непълно работно време

Отношение и уважение към вашият мокет и килим

 

Колкото и забавно да е скачането на леглото, вероятно ще повреди матрака ви! Пружините на кутията не са проектирани да издържат на такъв вид удар, който често води до счупени пружини и напукани опори.

Повредената пружина може да доведе до неравномерно разпределение на състава на матрака, което почти гарантирано ще съкрати живота му. Така че направете вашия матрак зона „забранено за скачане“!

 

_____

 

5. Държите щорите на спалнята си затворени

Щори

 

Праховите акари и бактериите се развиват в тъмна, мухлясала среда, поради което обичат матраци, които винаги са покрити и държани на слаба светлина. Ето защо е важно редовно да отваряте щорите и прозорците и да позволявате на матрака ви да „диша!”

Друга добра практика, която можете да възприемете, е да изчакате час или два, преди да си оправите леглото сутрин. Това позволява на топлината да се разсейва и на влагата да се изпарява, което ще ви помогне да запазите свежестта на вашия матрак.

 

_____

 

6. Не се поддържа правилно

Не се поддържа правилно

 

Всеки матрак трябва да бъде правилно поддържан, за да запази целостта си, но тази опора варира от матрак до матрак. Докато традиционните матраци изискват пружина, по-плътните матраци от пяна са по-тежки и често изискват здрава опора- рамка.

 


Ние от почистваща фирма Експрес Партнерс препоръчваме да сведете до колкото е възможно нивото на праха по всички меки мебели меки настилки чрез перидоично почистване пране с професионална машина! Ние можем да ви предложим професионално машинно пране на желана от вас мека мебел – диван, матрак, килим или столове..

 Ако се нуждаете от професионално пране на диван ,пране на матрак се свържете с нас на телефон 088 538 2527 по всяко време, обслужваме клиенти в ГРАДОВЕТЕ София и Бургас!