thumbs-icon Телефони за заявки / Бургас - 088 538 2527 / София - 089 380 1759

clock-iconРАБОТНО ВРЕМЕ : ПОН - СЪБ (9.00am - 6.00PM)

Почистваща фирма Експрес Партнерс
mobile-icon

ПОЗВЪНЕТЕ ЗА ПОРЪЧКА СЕГА !088 538 25 27

254 поръчки

page-banner

7 Прични да си свалиш обувките, в момента в който влезеш у дома

7 Прични да си свалиш обувките, в момента в който влезеш у дома 11 Юни

7 ПРИЧИНИ ДА СИ СВАЛИШ ОБУВКИТЕ В МОМЕНТА, В КОЙТО ВЛЕЗЕШ У ДОМА

От избягването на токсини и бактерии до мръсотия и шум, има какво да заобичате, правейки дома си зона без обувки.


1. ТОКСИНИ

Токсини по килим, мокет

Докато химически инженерно разработената растителна храна може да бъде от полза за вашата градина, същата може да има и непредвидени последици за здравето ви, ако носите обувките, с които сте били навън вътре. Проучване в областта на науката за околната среда и технологиите е установило, че е доста лесно да се намерят остатъци по обувките ви, които да се настанят в нишките на вашия килим, мокет и т.н.
Например Хербицид 2,4-D може да продължи на съществува до една седмица след прилагането му и според Националния център за информация за пестицидите, експозицията на него може да предизвика незначителни кожни обриви и дори стомашно-чревни нарушения. Помислете за това следващия път, когато легнете на пода след дълъг ден. По тази причина, не трябва и да сядате на леглото с дрехите, с които сте били навън.2. БАКТЕРИИ

Бактери по килим

Изследване от Университета в Хюстън е установило, че 40 процента от обувките са замърсени с причиняващи диария бактерии /Clostridium difficile/, а по 70 процента от стерилизирани ботуши се установява наличие ешерихия коли след разходка на открито. Носете обувките на открито и вкъщи и е много вероятно да разпространите бактерии в дома си. Други изследвания показват, че повече от 90 процента от времето бактериите по обувките се пренасят на плочките на пода в дома, като при домашният текстил /килими, мокети, пътеки и т.н./ е още по-лошо. За да поддържате добра среда на живот е наложително периодично да поддържате вашите килими, мокети, като се възползвате от услугите на фирма за пране на килими и мокети 

3. МРЪСОТИЯ


замърсяване по килим, мокет


Отвъд частиците, невидими с просто око, има и прах и мръсотия, които трябва да се вземат предвид. Кой иска натрупана мръсотия от обувките ви, която замърсява пода и килима. За да се радвате на чист и подреден дом, инвестирайте в добра постелка за посрещане и я използвайте.

 4. ОТНОШЕНИЕ/УВАЖЕНИЕ


Отношение и уважение към вашият мокет и килим


„Актът за сваляне на обувки не е само по санитарни причини, това също е знак на уважение“, казва интериорният дизайнер Джени Накао Хонес, съавтор на Фън Шуй: Истини, митове и погрешни схващания. „Уважавате домакините, околната среда, архитектурата и другите, които използват мястото“, добавя тя . „Свалянето на обувки също е и равенство, тъй като „всички сте еднакви в голите си крака „. И: „Въпреки че свалянето на обувките на вратата е прост физически акт, той психически ви подготвя да направите прехода, да оставите външната енергия на вратата и да ви напомня, че влизате в друго пространство.“  5. ПОВРЕДЕНИ ПОДОВЕ


Повреден под от обувки


Абразивната подметка на обувките може да доведе до надраскване и изцапване на пода. Ограничете постоянната нужда от прахосмучене и почистване на килими - и сведете до минимум дълбокото почистване – преобувайки се с домашни чехли на вратата. „По-лесно е да поддържате подовете си и те издържат по-дълго с по-малко износване“, казва Хонес.

 


6. ШУМ


Шум от обувки по пода


Това ще звучи познато на всеки, който живее в апартамент и чува съседите си: Обувките са шумни. Разхождането из къщи просто звучи и се усеща по-релаксиращо - приглушено от мекотата на чорапите или чехлите, за разлика от грубите обувки или обувки с твърда подметка.

 


7. ЗДРАВИ КРАКА


Здрави крака


„Без ограничаването на обувките, краката ви могат да дишат и да имат свободен обхват на движение“, казва Хонес. „Можете да усетите земята и по този начин да се почувствате заземени. Използването на краката и усещането за пода ви позволява да подобрите мускулната сила и гъвкавост. Освен това стимулирате точки с натиск върху ходилата на краката. В традиционната китайска медицина тези точки на налягане са свързани с нашите органи, което означава, че помагате на органите да функционират.

 Ако се нуждаете от професионално пране на диван ,пране на матрак се свържете с нас на телефон 088 538 2527 по всяко време, обслужваме клиенти в София и Бургас!